Wie zijn wij

Ik ben Baqer Rasuli, ik ben opgegroeid in Khuja Sarbor, een afgelegen dorp in de bergen van West Afghanistan.  Daar leven gezinnen van de teelt van saffraan. Ook mijn familie. Wij leven als familie samen en alle meisjes en vrouwen in onze familie spelen een belangrijke rol bij de oogst en verwerking van de saffraankrokus.

 

In augustus 2021 moest ik vluchten voor de Taliban en kreeg ik van de Nederlandse regering een uitnodiging om naar Nederland te komen om hier een nieuw leven te starten. Mijn familie en  dorpsgenoten moest ik achterlaten in armoedige omstandigheden. Zij worstelen met teruglopende oogsten en dalende inkomsten als gevolg van watertekort. Nu al kampen zij met grote armoede. Zij hebben geen perspectief op een betere toekomst zoals ik.

 

Daar wil ik graag wat aan doen. Met hulp van de Foundation wil ik zorgen voor aanvullende watervoorziening. Daarmee kunnen achterblijvers in mijn dorp de productie van saffraan en hun inkomen vergroten.

 

Met dat doel heb ik samen met een paar Nederlandse vrienden de Stichting Khaju Sarbor Foundation (KSF) opgericht: 

 

de bewoners van mijn dorp weer perspectief bieden op een betere toekomst.

Baqer Rasuli

Initiator en voorzitter

Hans Wijn

Gepensioneerd algemeen directeur

Guus van Heereveld

Gepensioneerd commercieel directeur

Comité van aanbeveling:

Parweez Kohestanie

De bestuursleden ontvangen geen beloning voor hun activiteiten. De voorzitter komt in aanmerking voor onkostenvergoeding.